Gong Bu stand

Mensen hebben wel eens moeite met het vinden van de juiste Gong Bu stand. En hoewel het erom gaat om in alle richtingen vrij te kunnen bewegen zonder een stap te moeten zetten, en je het echt wel voelt als je hem goed hebt, zeker als er iemand tegen je aan staat te duwen, toch wat constructie-aanwijzingen die in de richting gaan van een goede stand. Hé hé wat een zin. Sorrie. 😉

Het A4tje de gulden snede!

Sta met de hiel van je voorste voet op een hoek en met de hiel van je achterste voet op de diaogaalhoek van een A4tje. Voorste voet rechtvoortuit en achterste voet 45°. En dan natuurlijk beide knieën in de richting van de bijbehorende tenen en je navel en je neus in de richting van je voorste voet. Ontspannen in je lies met de as kruin-stuit recht. 70% van je gewicht in de voorste voet.
Is het te breed, dan pak je een A5je, is het te smal, dan een A3!

Constructie met jouw schoenmaat.

ga met je beide voeten op een lijntje staan (alsof je aan het koortdansen bent). Draai dan je achterste voet 90% open om de hak. Onthou waar dan diens teen staat, en zet op die plaats je hak. En draai je voet dan om die hak tot hij 45° staat ten opzichte van je voorste voet. En vervolgens natuurlijk weer het verhaal van knieën, navel, neus, lies, as en gewicht, kortom de structuur van je lijf.

Misschien helpt het bij het vinden van de juiste Gong Bu stand.